Från Järnkoll till Hjärnkoll - En träning i Coachande Ledarskap utifrån senaste hjärnforskningen
Det gamla ledarskapet, där chefen kunde och visste allt bäst och kontrollerade sina medarbetare, har länge varit på väg bort. Inte minst yngre medarbetare och de bästa och mest kreativa kräver ett ledarskap som bygger på coaching, som får medarbetare att växa och utvecklas.

Men varför? Exakt vad i det coachande ledarskapet är viktigast? Och vad händer om man gör ”fel”? Och hur skapar man friska arbetsplatser, långt från psykosocial ohälsa? Med hög ”kollektiv intelligens”? Och hur skapar vi resultat och når våra mål tillsammans med engagerade medarbetare?

Svaret finns i modern hjärnforskning! Idag kan man säga att det finns ”facit” genom att vi kan studera hjärnan i realtid. Affärskraft har länge följt forskning internationellt (som t ex Stanford, Harvard Business School och NeuroLeadership Institute) och i Sverige (främst Karolinska Institutet, Centrum för Social Hållbarhet).

Genom att kombinera hjärnforskning med det bästa från Coachande Ledarskap har vi skapat en träning i ett optimalt ledarskap för dagens utmaningar.

En träning för vem?
Alla som leder andra, som formell chef eller team-/projektledare. Även om du gått många andra kurser tidigare kommer denna att ge nya insikter och användbara verktyg

Var och när?
Affärskraft, Döbelnsgatan 65 i Stockholm. 1 – 2 okt (09.00 – 16.30) med uppföljning 12 nov (halvdag kl 13.00 – 16.30)

Ur innehållet
• Hjärnans utveckling och grundläggande funktioner
• Det biologiska ledarskapet, flockledaren
• Neuroledarskap, ett holistiskt ledarskap som ser och förstår hela människan
• Hot- och trygghetsläget; SCARF-modellen
• Coachingens sex hörnstenar kopplat till hjärnans funktioner
• Stress och psykosocial ohälsa, olika varningssignaler och åtgärder
• Hur ökar man kollektiv intelligens och kreativitet, Brain Lean®
• Googles hemliga formel för kreativitet
• Att förändra i små steg, nudging och gamification

Vi kopplar hela tiden insikter om hjärna till konkret träning i coaching. Vi skapar verktyg och ”triggers” för att fortsätta utvecklingen på egen hand. Vi maximera förutsättningarna för framgångsrika beteendeförändringar.

Pris och anmälan
9.800:-/person (+ moms). Luncher 1 – 2 okt ingår samt fm och em fika. Två eller flera deltagare från samma organisation ger 10% rabatt för alla. Maila thord.nossborn@affarskraft.se. Fri avbokning till 14 dagar innan så tveka inte, säkerställ att du får hjärnkoll som ledare!

Kursledarna
Thord Nossborn är civ ek från Handelshögskolan med inriktning på beteendevetenskaplig marknadsföring. Han har arbetat i över 20 år med att utveckla människor och affärer och de senaste åren utifrån senaste hjärnforskningen.
Han har skapat begreppet Brain Lean®, ett tillstånd där hjärnor fungerar optimalt tillsammans och ledare skapar kollektiv intelligens. Han är VD på konsultbolaget Affärskraft

Merja Niemi är ICF certifierad coach och utbildningsledare med lång erfarenhet av ledande befattningar. Hon är expert på att skapa engagemang och motivation både i grupp och för den enskilde personen. Hon brinner för utveckling, människor och blickar hela tiden framåt.
Hon arbetar även med kommunikation där din story fångas och används i din marknadsföring. Hon är VD på konsultbolaget Alénius & Partners.