Tror du att den bästa ledaren är den som har järnkoll på sin organisation?

Som kan och vet “allt”? Modern forskning på ledarskap säger entydigt nej. Däremot den som har koll på hur den egna hjärnan fungerar och hur man kan få medarbetarnas hjärnor att vara smartare och engagerade tillsammans, har järnkoll.

Det framgångsrika ledarskapet är ett coachande ledarskap som handlar om att skapa tillit med empati/medkänsla och lyhördhet men också tydlighet och mod.

Lär dig mer om senaste hjärn -och ledarskapsforskningen och vilka verktyg som en modern ledare kan använda. Varför det är så viktigt och hur man gör i praktiken.

Om utbildningen

Det gamla ledarskapet, där chefen kunde och visste allt bäst och kontrollerade sina medarbetare, har länge varit på väg bort. Inte minst yngre medarbetare och de bästa och mest kreativa kräver ett ledarskap som bygger på coaching, som får medarbetare att växa och utvecklas.

Men varför? Exakt vad i det coachande ledarskapet är viktigast? Och vad händer om man gör ”fel”? Och hur skapar man friska arbetsplatser, långt från psykosocial ohälsa? Med hög ”kollektiv intelligens”? Och hur skapar vi resultat och når våra mål tillsammans med engagerade medarbetare?

Svaret finns i modern hjärnforskning! Idag kan man säga att det finns ”facit” genom att vi kan studera hjärnan i realtid.

Genom att kombinera hjärnforskning med det bästa från Coachande Ledarskap har vi skapat en träning i ett optimalt ledarskap för dagens utmaningar.

Ur innehållet

• Hjärnans utveckling och grundläggande funktioner
• Det biologiska ledarskapet, flockledaren
• Neuroledarskap, ett holistiskt ledarskap som ser och förstår hela människan
• Hot- och trygghetsläget; SCARF-modellen
• Coachingens fem hörnstenar kopplat till hjärnans funktioner
• Hur ökar man kollektiv intelligens och kreativitet, Brain Lean®
• Att förändra i små steg, nudging och gamification

Vi kopplar hela tiden insikter om hjärna till konkret träning i coaching. Vi skapar verktyg och ”triggers” för att fortsätta utvecklingen på egen hand. Vi maximera förutsättningarna för framgångsrika beteendeförändringar.

En träning för vem?

Alla som leder andra, som formell chef eller team-/projektledare. Även om du tidigare gått många andra kurser kommer denna att ge nya insikter och användbara verktyg

Omfattning:

2 + 0,5 dagar
Kontakta Thord Nossborn för mera info

Utbildare

Thord Nossborn är civ ek från Handelshögskolan med inriktning på beteendevetenskaplig marknadsföring. han har arbetat i över 25 år med att utveckla människor i affärer och de senaste åren utifrån modern hjärnforskning.
Han har skapat begreppet Brain Lean, ett tillstånd där hjärnor fungerar optimalt tillsammans, utan hinder som t ex lydnad, rädslor, hierarkier, prestige eller fördomar. han är VD för konsultbolaget Affärskraft.

Merja Niemi är ICF certifierad coach och utbildningsledare med lång erfarenhet av ledande befattningar. Hon är expert på att skapa engagemang och motivation både i grupp och för den enskilde personen. Hon brinner för utveckling, människor och blickar hela tiden framåt.
Hon arbetar även med kommunikation där din story fångas och används i din marknadsföring. Hon är VD på Alénius & Partners.